Jornada Inspiradora al Dia de la Dona i la Nena en la Ciència a la Universitat de Barcelona

En una jornada històrica celebrada el passat 11 de febrer, les estudiants de física i biologia de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut Can Puig van convergir a la Universitat de Barcelona (UB) per participar en una programació especial amb motiu del Dia de la Dona i la Nena en la Ciència.

L’esdeveniment va destacar la notable contribució de les dones investigadores a la comunitat universitària.La UB va oferir un programa ric d’activitats al campus amb l’objectiu de donar visibilitat i veu a les notables dones que formen part del món de la investigació científica.

Més enllà de ser una celebració de la igualtat de gènere, l’esdeveniment va oferir una oportunitat única per a les futures científiques de l’Institut Can Puig per explorar les possibilitats de les seves carreres i comprendre com el gènere pot influir en el seu futur professional.

Les estudiants es van dividir en dos grups en funció dels seus interessos professionals. Cada grup va ser guiat per una jove científica que ja havia completat la seva carrera i estava immersa en un programa de màster o doctorat. 

Un dels grups va explorar l’àrea de química dels vegetals i va continuar a la facultat de física i química, mentre que l’altre grup va poder aprendre sobre l’enginyeria de materials.

Aquesta experiència no només va augmentar les perspectives acadèmiques de les estudiants, sinó que també va ser una oportunitat per establir connexions directes amb dones exitoses en la ciència. La Universitat de Barcelona demostra així el seu compromís amb la igualtat de gènere i amb l’impuls de les futures generacions de dones científiques.

Maria Aguilera i Valentina Vidal

Deixa un comentari

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑