Intercanvi de francès

El passat mes d’abril, alguns alumnes de francès dels cursos de 2n, 3r i 4t d’ESO van anar d’intercanvi a Pibrac, un poble situat a prop de Tolosa. Es van quedar una setmana a casa d’un company francès, i van fer diverses activitats conjuntament. S’ho van passar molt bé!

Abans d’arribar al poble on es quedarien, els estudiants de Can Puig van parar a Carcassona per dinar i visitar la zona. Després van tornar a pujar a l’autobús i es van encaminar cap a l’institut francès de Pibrac, on els esperaven els seus corresponents francesos.

El segon dia, els alumnes catalans van assistir a les primeres hores de classes de l’institut juntament amb els estudiants francesos. Es van quedar tots a dinar a l’institut i, més tard, van estar practicant esport.

Els dos dies següents van coincidir amb el cap de setmana, que va passar cadascú amb el seu corresponent i la família. Van fer coses diferents: alguns van anar a visitar altres ciutats properes, altres van practicar o anar a veure partits de diverses activitats esportives, alguns van conèixer amics del seu company que no participaven a l’intercanvi…

L’endemà es van dirigir tots junts cap a Tolosa, van fer un joc de pistes per la ciutat i van passejar pel Canal de Midi. El dia següent, els alumnes de Can Puig únicament, van fer una excursió a Tolosa per a visitar la ciutat i tenir temps lliure per a comprar regals i altres coses. Cap al vespre van fer un sopar amb tots els participants de l’intercanvi i les famílies per tal de finalitzar la setmana, ja que l’endemà era el dia de la tornada cap a casa.

L’últim dia, després d’un llarg comiat, es van dirigir cap a Ribes, on van arribar a mitja tarda. Abans, però, van parar a Colliure per dinar i visitar la tomba d’Antonio Machado.

Als participants de l’intercanvi els va agradar molt l’experiència. Alguns segur que hi tornaran l’any vinent!

Alba Miret i Aaron Sánchez

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s